Apple nyder Samsungs problemer

Apple nyder Samsungs problemer

De seneste to år, har været de bedste for Apple i form af Iphone-salg i USA. Trods det faktum at USA er stor forbruger af Android-telefonerne. Fremgangen i salget skyldes Samsungs batteriproblemer, der har hersket igennem den senere tid.

Samsung har måtte tilbagekalde 2,5 millioner solgte Galaxy Note 7-telefoner, efter mange reporter af telefonens batteri enten overophede eller direkte eksploder. Denne milliarddyre tilbagetrækning af Samsungs smartphone, har banet vejen for Apples nye iphone 7-telefon.

Trods den store kritik af manglede jackstik og manglede forbedringer, i forholde til forgængeren, så viser nye målinger fra analysefirmaet Kantar Worldpanel, at iphone 7 var den bedst sælgende smartphone i USA i juli-september perioden. Hele 10,6 procent af solgte smartphones i den periode var iphone 7.

Dette har været den største vækst for Apple i USA siden januar 2015. I USA er markedet ellers er domineret af Android-telefoner, hvor hele 57,9 procent af alle solgte smartphone, har Googles mobilstyresystem på sig.

Apple har dog deres egne problemer

På trods af, at Apple har nydt godt af Samsungs batteri problemer, så står Apple ikke på helt så sikre fødder dem selv. Apple har nemlig selv fået et batteriproblem, på deres tidligere model iphone 6- og 6S-telefoner. Sagen omhandler, hvordan smartphonesne enten er brudt i brand eller eksploderet. Apple har dog meldt ud, at det skyldes eksterne faktorer, hvor telefonen er blevet fysisk beskadiget. Dog har der været andre meldinger om at telefonerne slukke, selv om at batteri måleren indikeret rigeligt med strøm tilbage på telefonen.

Alt denne kritik gjorde, at Apple måtte tilbyde deres brugere at få deres batterier udskiftet, på de modeller der var produceret mellem september og oktober 2015. Dog har Apple i denne uge erkendt, at problemerne er større og rammer flere brugere, og derfor er gået i gang med at udvikle en opdatering, der forhåbentligt kan fikse problemet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *