Dansk designvirksomhed stævner Coop for plagiat

Dansk designvirksomhed stævner Coop for plagiat

Det sker sjældent at mindre virksomheder tør at tage de helt store spillere på markedet med i retten. Den danske designvirksomhed By Lassen mener dog, at Coop helt bevidst har lukreret på et af deres originale designs.

Nadia Lassen der er indehaver af By Lassen mener selv, at Coops planteskål har rigtig mange ligheder med et af deres produkter fra deres egen Kubus-kollektion og derfor mener hun ikke, at der er nogen anden udvej end at mødes i retten med Coop.

Herefter må det være op til en dommer, at vurdere om der er tale om en kopi eller ej, fortæller Nadia Lassen.

Samtidig har indehaver af By Lassen, Nadia Lassen selv været i kontakt med Coop, der hævder, at lighederne er helt tilfældige.

Hun tilføjer yderligere, at Coop mener at de selv har fremstillet deres produkt, uden at have kigget på deres produkt. De vil gerne tilbyde at trække de resterende produkter tilbage fra deres butikker, men har ingen hensigt om, at betale erstatning eller sågar indrømme, at det er en kopi af By Lassens planteskål.

Informationschef Jens Juul Nielsen fra Coop fortæller dog selv, at de har været opmærksomme på By Lassens henvendelse og stopper salget og trækker varerene ud af deres butikker igen.

Dermed bør denne sag være afsluttet. I fremtiden bør Coop selv være ekstra opmærksomme på, at de ikke forhandler produkter med for mange ligheder fra mindre virksomheders kollektioner.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *