De danske jobtal er bedre end resten af økonomien

De danske jobtal er bedre end resten af økonomien

I det sidste stykke tid har væksten ikke kørt alt for godt i Danmark, og derfor er det godt at se, at der er gang i jobmarkedet, så der er flere og flere danskere, der kommer i arbejde, i stedet for at måtte gå ledige. Antallet af ledige er faldet med 1500 fuldtidspersoner bare fra maj til juni, og det er bare et led i det store fald i arbejdsløshed der er sket gennem de seneste år.

Mindre arbejdsløshed

Cheføkonom i Nordea, Helge J. Petersen fortæller, at der gennem de seneste 3 år er blevet skabt over 100.000 nye jobs i Danmark, og det har gjort at arbejdsløsheden, i denne periode, er faldet med 2 procentpoint. Det har dog ikke været en helt konstant forbedring på markedet, for i april var der tilbagegang, og dette gjorde mange økonomer bekymrede for om der skulle til at være en stabil tilbagegang på jobmarkedet, men denne tilbagegang stoppede dog ligeså hurtigt som den begyndte.

Det betyder imidlertid ikke at den ikke kan begynde igen, og det mener nogle økonomer. De mener at der kommer en opbremsning i jobmarkedet, og at den kommer snart. Ledigheden kunne dog have været faldet endnu mere, men mange af de jobs der kunne have været besat af arbejdsløse danskere, er i stedet besat af udenlandsk arbejdskraft, og derfor er arbejdsstyrken også blevet større. Dette gør at procentdelen af arbejdsløse ikke er faldet helt så meget, som den kunne have.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *