Dette kan gøre dine medarbejdere gladere

Dette kan gøre dine medarbejdere gladere

Mange kan stadig forestille sig den gamle fordom til chefer som værende den vrede mand, der altid skælder ud og hundser med sine medarbejdere. Dette er imidlertid ikke en leders rolle på det danske erhvervsmarked i dag. I dag er en leders rolle at tilpasse arbejdsgangen på arbejdspladsen, så medarbejderne trives så meget som muligt. Selvfølgelig optræder man stadig som en autoritet, men det er på andre præmisser.

Erkend, at du ikke er den bedste til alt

Én af de vigtigste egenskaber en chef kan have, er selverkende. Det vil sige, at du skal kende dine styrker og ikke mindst dine svagheder. Derudover skal du også kende din medarbejderes styrker og kende de områder, hvor de måske ved bedre end dig.

En god chef er ikke bange for at følge en medarbejderes holdning i en sag, hvor medarbejderen ved bedst. Det kræver selvindsigt, hvis ens egne instinkter trækker én i en anden retning. Gå derfor på kompromis med din egen stolthed og erkend, at du ikke altid ved bedst, bare fordi du er chef.

Tag medarbejderne med på råd

Det er oftest en positiv oplevelse for dine medarbejdere, hvis de bliver taget med på råd, når det kommer til driftsbeslutninger. Deres oplevelse af dagligdagen kan nemlig sagtens være markant anderledes end din.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du stadig bevarer chefrollen, for det er dig, som skal træffe den endelige beslutningen. Det er dog ualmindeligt vigtigt, at du oprigtigt lytter til dine medarbejdere. Mange chefer påstår, at de tager deres medarbejdere med på råd, men i praksis bliver de ikke hørt. Dette har den modsatte effekt, for medarbejderne gennemskuer det lynhurtigt, hvilket munder ud i vrede imod chefen.

Vær fleksibel i forhold til virksomhedsdriften. Dine medarbejdere ikke robotter, så en fleksibel lederstil kan komme mange til gode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *