De europæiske banker er bedre rustet til en ny krise

De europæiske banker er bedre rustet til en ny krise

Tilbage i 2007 var verden ikke klar til at tage imod en økonomisk krise, og derfor kom det også til at gøre enormt ondt på samfundet, at der kom sådan en. I dag virker det dog til at gå lidt den anden vej, for nu er de europæiske banker lidt bedre rustede til en krise der eventuelt kunne komme igen. Denne viden er fundet gennem to tests der er blevet gennemført af den europæiske banktilsynsmyndighed. Den første i 2014, og den anden i år.

Testen i 2016 er gået betydeligt bedre end den i 2014, og derfor kan man se at der er bedre gang i hjulene nu, end der var for to år siden, når det kommer til mange af de europæiske banker, og derfor ville en eventuel krise også være nemmere at håndtere. Kun den italienske bank, der i øvrigt også er verdens ældste, Banca Monte dei Paschi di Siena, er ikke så godt rustet og ville i et økonomisk skrækscenarie, som det vi så ske for lige under et årti siden, ikke klare sig særligt godt.

Jyske Bank, Danske Bank og Nordea har alle sammen bekræftet de gode udsigter, hvis man opstiller et scenarie hvor verden igen rammer en stor krise, og EU-kommissionen gør det samme. Selvom der ikke er tale om en perfekt tilstand, så er der betydeligt bedre muligheder for at komme godt igennem et skidt økonomisk scenarie i dag, end der har være i mange år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *