Gør din virksomhed klar til det internationale marked – tag et kursus!

Gør din virksomhed klar til det internationale marked – tag et kursus!

Vi lever i en højt digitaliseret tidsalder. Dette betyder også, at vi visker i højere grad grænserne mellem andre lande ud. Dette betyder også, at der præsenterer sig et mere internationalt marked, som større virksomheder kan drage gavn af. Dette betyder nemlig flere potentielle kunder og samarbejdspartnere. Så derfor er det vigtigt, at man som virksomhed engagerer sig i andre sprog og kulturer for at være konkurrencedygtige.

 

Internationalt marked

I takt med at den verden vi lever i, bliver mere og mere en digitaliseret verden, viskes grænserne mellem forskellige lande også ud. Internettet har givet adgang til det internationale marked, ved at bryde grænserne af tid og sted ned. Man kan sidde i Danmark og shoppe i USA, England, Kina og så videre. Derfor opstår der flere muligheder for virksomhederne. Det handler ikke kun om én befolkningsgruppe mere, men potentielt om mange flere befolkningsgrupper på samme tid. Virksomhedens budskab skal altså, kunne forstås i langt større grad end førhen. Derfor bevæger i os i højere grad hen mod et verdenssamfund, hvor der potentielt er mange flere kunder og mange flere samarbejdspartnere. Til dette bliver det også mere afgørende for større virksomheder at kunne sætte sig ind i andre kulturer end ens egen. Virksomheders kontakt til internationale kunder og samarbejdspartnere, bliver altså mere relevant og derfor vigtigt at kunne håndtere på den rette måde.

 

Ikke nok at kunne engelsk

De fleste større virksomheder har medarbejdere, der taler godt engelsk. Der er dog stadig mange, der ikke mestrer det engelske sprog helt. Engelsk er det sprog, som de fleste internationale virksomheder kommunikerer med, så derfor er det også essentielt at kunne tale det flydende. Det er også et godt udgangspunkt, at virksomheder er i stand til at tale sammen, men der er også en masse kulturelle koder, der skal kunne læses og forstås, før at kommunikationen kan være helt i top. Hertil er det muligt at tage kurser hos IBL sprog. De udbyder både kurser i engelsk men også i kultur. Dette kan optimere jeres virksomhed, ved at ruste jer til mødet med det internationale marked. Dette forbedrer nemlig jeres generelle kulturforståelse. Det gør virksomheden mere konkurrencedygtig på det internationale marked, at være i stand til at forstå og rette den hensigtsmæssige kommunikation mod potentielle kunder og samarbejdspartnere.

 

Hvorfor er det vigtigt?

Overordnet er det vigtigt fordi, hvis man ikke har de rette kompetencer til at kunne konkurrere på det internationale marked, er man ikke i stand til at drive en større virksomhed. Mindre virksomheder der kun opererer i Danmark, kan selvfølgelig godt overleve. De har deres definerede målgruppe og det er dem de arbejder med. Til gengæld går de glip af chancen for at nå ud til mange flere potentielle kunder og internationale samarbejdspartnere. Større virksomheder bliver nødt til at kunne kommunikere og arbejde sammen med internationale virksomheder, da dette nærmest er et krav i det samfund, vi lever i i dag. Grænserne er nemlig ikke så optrukket, som de engang var, hvilket resulterer i et verdenssamfund. Lige så vel som det er vigtigt at kunne begå sig digitalt som virksomhed, er det ligeså vigtigt at kunne kommunikere med og forstå de internationale kunder og samarbejdspartnere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *