Hvorfor investere i konferencer?

Hvorfor investere i konferencer?

Videns udvikling er essentielt, for at en virksomhed eksponentielt kan videreudvikle sig. Det er grundstenen for, at en virksomhed kan forbedres og fortsat være konkurrencedygtig. Viden kan tilegnes på forskellig vis, og mange virksomheder vælger at investere i, at sende medarbejdere på konferencer, da det anses for at være en fordelagtig investering.  Der er dog stadig flere som stiller sig selv spørgsmålet, ”hvad får jeg og min virksomhed egentlig ud af at investere i konferencer?”. Det er en god og relevant refleksion.

 

Formålet ved deltagelse

Formålet med at tage på konference er, at få inspiration og motivation. Dét at tage på konference kan for mange betyde, at de vender hjem med en ny gejst og ny lyst til arbejdsopgaverne. Ideudveksling er en motiverende faktor for mange, da det kan give nye ideer til, hvordan specifikke cases skal gribes an. Det kan have en forfriskende effekt. Konferencedeltagelsen kan for den enkelte deltager betyde øget arbejdsglæde fordi, der af den pågældende arbejdsplads, er blevet brugt ressourcer på, at dygtiggøre lige netop den person.

Derudover, er et af hovedformålene til en konference, at tilegne sig ny viden. De fleste af de, som er til konference, er oftest engagerede og interesserede i vidensdeling, som er til fordel for alle. Det giver mulighed for, at tilegne sig ny viden for alle deltagere.

Konferencer giver derudover oftest rig mulighed for networking med de andre deltagere. Om ikke andet, får deltagerne mulighed for, at komme endnu tættere på kollegaer, som styrker fællesskabet på en arbejdsplads.

Når en konference er overstået, holder deltagerne ofte et oplæg for de resterende kollegaer, som ikke var med til konferencen. Oplægget går som regel ud på, at dele ny viden, og fortælle hvordan denne nye viden kan implementeres i hverdagen. På den måde får hele virksomheden gavn af deltagernes deltagelse i en konference.

Alt i alt, kan konference deltagelse være yderst fordelagtigt for virksomheder. Det er værd at kaste penge efter, og det engagerer i høj grad de deltagende. Meningsmålinger afslører, at konferencer i høj grad har en positiv indvirkning på arbejdsglæde, og videns udvikling.

 

Omgivelserne er vigtige

Omgivelserne er vigtige, for gode og konstruktive konferencer. Det kan være en fordel, at kende til det rette konferencested, når konferencespottet skal vælges. Et oplagt valg er Sonnerupgaard, som er et idyllisk gods, der i stor stil benyttes som både mødelokaler, konferencested og som hotel. Den hyppige hindring for mange møde- og kursusplanlæggere er, at kursuscentre som er omgivet af landlig idyl, som de fleste anerkender, danner de bedste rammer for god læring og produktive møder, oftest ligger for langt væk. Det er ikke tilfældet ved Sonnerupgaard. Det tager blot 40 minutter med toget fra Valby station.

Det er ideelle omgivelser, hvor fokus i ro og mag kan være på formålet, som er vidensdeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *