Optimer miljøet på kontoret

Optimer miljøet på kontoret

Der er mange faktorer der spiller ind når man skal skabe et godt kontormiljø. Både de fysiske rammer skal være på plads samt de sociale. Det handler om at dine medarbejdere føler sig tilpas på kontoret, så de kan yde deres absolut bedste. Her får du nogle råd til hvordan du kan optimere miljøet på kontoret.

 

Sociale rammer

De fleste folk arbejder bedst når de har det godt med deres kollegaer og føler sig tryg i deres selskab. De skal føle at de kan sige deres mening eller hvis der er noget der går dem på. Glade og tilfredse medarbejdere skaber også et godt rygte om din virksomheds brand.

Hvis der er nogle der ikke føler sig socialt tilpas eller andre årsager, er det vigtigt at der bliver taget hånd om dem. Et samarbejde med et privat psykologpraksis som MindCPH vil gavne din virksomhed gevaldigt internt. Her kan dine medarbejdere få mulighed for at tale med en psykolog, der praktisere metakognitiv terapi. De kan hjælpe med lige fra små til store problemer, der gør at de ikke føler dig tilpas i deres arbejde. De hjælper med stress, angst, depression, erhverv og personlig udvikling.

 

Fysiske rammer

Det er vigtigt at dine medarbejdere også føler sig tilpas fysisk. Et godt indeklima, med god luft, masser af lys og pænt og rent påvirker medarbejderne meget. Sørg for store vinduer, der kan åbnes. Sørg for muligheder for afskærmning, så der ikke kommer sollys direkte ind i øjnene på folk. Hvis din virksomhed ligger i Århus eller omegn, så vil et samarbejde med et rengøringsfirma i Århus være oplagt.

Et hævesænkebord er også en god investering, da for meget stillesiddende arbejde fører til livsrelaterede sygdomme. Vores krop eller psyke er bygget til denne inaktivitet. Med et hævesænkebord kan man reducere stillesiddende adfærd markant og forbedre vores daglige velbefindende.

 

God stemning

God stemning på arbejdet er vigtigt for at vi kan trives. Hvis vi kan grine sammen, kan vi også arbejde sammen. Hvis stemningen allerede er fint, så kan du forbedre den med at være ekstra venlig mod kollegaerne. Tag em kaffe med kollegaen. Sig det pænt. Tal godt om alle, og lad være med at bagtale folk. Vær åben og snak med alle, så føler folk også de kan tale med dig. Invitér kollegaer ud og spise eller i biografen. Knæk rutinen og del kage ud på en tilfældig onsdag. Være spontan og væk gode grin frem i folk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *