Renovér din bolig – gode tips her

Renovér din bolig – gode tips her

Der er mange danskere, der vælger at renovere deres bolig. Det kan være af mange forskellige grunde. Det kan være fordi man gerne vil skabe sit drømmehjem og har fået mulighed for det, eller at man måske er nødt til at renovere på grund af nogle ting der skal udbedres. Lige meget hvad er der nogle ting man skal være opmærksomme på. Læs med her for gode tips til renovering.

 

Finansiering af renoveringen

Det koster selvfølgelig noget at skulle renovere sin bolig. Det er også de færreste almindelige danskere, der ligger inde med et stort nok beløb, de kan bruge på det. Så derfor er der mange der går i banken, for at låne til finansieringen af deres renovering. Dette er noget mange af bankerne er interesserede i at udbyde lån til, da de flestes boliger er et aktiv som banken har del i. Derfor er det i alles interesse at udbedre boligen, så den eventuelt stiger i værdi. Når du aftaler et møde med din bank, er det vigtigt at man forbereder sig hjemmefra. Med at forberede sig, menes der at man laver en oversigt over sin økonomi. Man danner sig et overblik over sine indtægter og udgifter, for på den måde kan banken bedre rådgive og tilbyde et lån, der kommer til at passe bedst til din generelle økonomi.

 

Råd og vejledning

Det er vigtigt, at når man beslutter sig for, at der skal renoveres, at man taler med nogle professionelle om processen. Det er vigtigt, fordi det er de færreste, der har al den nødvendige viden, der skal til, for at udføre en renovering selv. Derfor er det ikke en skam at opsøge hjælp via rådgivning. Både til de mindre ting der skal udføres til de store ting. Rådgivning er vigtigt specielt hvis man planlægger ændringer i de bærende konstruktioner eller der skal laves nogle tilbygninger til boligen. Specielt i forhold til ændringer i de bærende konstruktioner, er der en masse ting man skal have med i overvejelserne. Som for eksempel skal man have fuldmagt fra ejeren for at søge om tilladelse hos den relevante kommune, og dertil må man ikke gå i gang for tilladelsen foreligger. ART-TEK er et rådgivende ingeniørfirma, der tilbyder rådgivning gennem alle byggeriets faser. Du kan læse mere her om rådgivning fra ART-TEK i forhold til renovering.

 

Udførelse

Når dagen er kommet og alt det økonomiske og tilladelser fra kommunen og så videre er på plads, er det tid til at gå i gang med projektet. Dog er det ikke ligetil at skulle klare alle opgaverne selv. Det er langt de færreste der har evnerne til at udføre et renoveringsprojekt selv. Derfor er det her værd at overveje hvilken hjælp man vil have til at udføre sit projekt. Der findes forskellige entrepriseformer som kan være hjælpsomme i sådanne projekter. Som for eksempel fag- eller hovedentreprise. Ved fagentrepriseformen er det kun en selv der styrer eventuelt sammen med en rådgiver. Denne form passer bedst til projekter som for eksempel carport, udestue, nyt køkken og lignende. Ved hovedentreprise sørger man selv for alle godkendelser og al projektmaterialet mens hovedentreprenøren styrer underentreprenører, økonomien og selve byggeriet. Denne form passer bedst til større projekter som tilbygninger, større ombygninger, komplekse rum og lignende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *