Sådan bliver du læge

Sådan bliver du læge

Først og fremmest: Uddannelsen

Går du og drømmer om at blive læge, skal du være forberedt på et krævende studie. Til gengæld får du på den anden side den beskyttede titel, som man kun må bruge, hvis man har taget den rigtige uddannelse og fået autorisationen som læge.

For at blive læge skal du først og fremmest have en gymnasial uddannelse – og tilmed have et højt snit. For at komme ind på lægestudiet, også kaldet medicinstudiet, skal du nemlig have et karaktergennemsnit på cirka 11 – varierende fra hvert enkelt universitet. Efter 6,5 år og en afsluttende eksamen på medicinstudiet, tager du dit lægeløfte og kan kalde dig Cand. Med – altså læge. Herefter skal du i gang med en klinisk basisuddannelse, som består af 6 måneders arbejde af 2 omgange på forskellige medicinske afsnit. Nu er du i princippet klar til at søge lægejobs eller starte egen praksis, med mindre du drømmer om at være speciallæge.

For at blive speciallæge kræver det at du har en baggrund som læge og at du gennemfører en uddannelse i et af de 38 specialer, man kan vælge i Danmark. Med både lægeuddannelsen og speciallægeuddannelsen, tager det omkring 12 år at være færdiguddannet.

 

Fremtidsmuligheder som læge

Når du er færdiguddannet som læge, er der rigtig mange forskellige fremtidsmuligheder. Er du læge uden speciale, bliver man for det meste reservelæge og udfører det mest basale arbejde som for eksempel at stille diagnoser og ordinere medicin. Ønsker man at arbejde mere administrativt med lægefaget, er det også muligt at arbejde i sundhedssektoren eller med undervisning og forskning. Som speciallæge er der selvfølgelig endnu flere muligheder – men kun inden for dit valgte speciale. Det kan både være almen medicin, dermatologi eller kirurgi, der er mange muligheder for at vælge det man har interesse indenfor.

Uanset om du er læge eller speciallæge har du også mulighed for at arbejde internationalt, da de danske specialer er anerkendte i resten af verden. Du kan enten arbejde med de dygtigste inden for dit fag i et andet land, eller for eksempel arbejde for Læger Uden Grænser, der er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation.

 

Få din egen lægepraksis

Drømmer du om at være din egen chef og have din egen lægepraksis, er det selvfølgelig også en mulighed. At være praktiserende læge kræver et speciale i almen praksis. Er du så langt allerede, er det bare om at finde et sted du kan etablere din praksis. Har du brug for hjælp til indretningen, kan du få hjælp hos Alfa-Omega.dk. Det kan være en fordel at etablere et lægehus, hvor man er flere praktiserende læger – det øger også fleksibiliteten i jeres hverdag. Som praktiserende læge er der variation i din dagligdag og du vil ofte følge dine patienter gennem en stor del af deres liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *