Sådan indretter du kontoret

Sådan indretter du kontoret

Medarbejdere tilbringer en stor del af deres hverdag på kontoret. Er der konstant uro, dårlig belysning og ikke-ergonomiske arbejdspladser, daler deres produktivitet gevaldigt. Det samme gør deres lyst til at tage på arbejde hver morgen. Indretning af kontoret handler altså om meget mere end æstetik og har faktisk indflydelse på, hvor godt virksomheden præsterer. Læs med her, for at få en række tips til et sundt kontormiljø.

 

Nej tak til storkontorer

Rigtig mange virksomheder har de seneste år indrettet storrumskontorer – sandsynligvis fordi det er fristende for virksomheden at kunne rumme mange medarbejdere på relativt få kvadratmeter. Samtidig mener nogle, at de store kontorer bidrager til teamspirit og samarbejde på tværs af afdelinger. Og det lyder jo rigtig godt – det viser sig bare at være en forkert antagelse. Ifølge indretningsarkitekter skaber de mange sanseindtryk på storrumskontoret kaos i medarbejdernes hoveder. Det påvirker hver enkelt medarbejder negativt, og gør det sværere at fordybe sig i sit arbejde.

Skulle alle medarbejdere have eget kontor, ville det kræve rigtig meget plads. Derfor er der også råd for, hvis du ønsker at forbedre storrumskontoret i din virksomhed, uden at skulle bygge helt om eller finde nye lokaler. En måde at gøre det på, er ved at lave to storrumskontorer – ét hvor medarbejdere sætter sig, hvis de er fagligt og socialt tilgængelige og ét hvor medarbejdere sætter sig og kan forvente ro og ingen forstyrrelser – en form for læsesal eller stillekupé.

 

Selve arbejdspladsen

Da størstedelen af medarbejderne i din virksomhed sandsynligvis bruger det meste af deres dag på en stol foran et skrivebord, skal disse selvfølgelig også være i orden. For bordet gælder det som tommelfingerregel, at det skal være så dybt, at computerskærmen kan anbringes i passende synsafstand – cirka 50 centimeter – og at der skal være plads til at hvile underarmene foran tastaturet. Desuden skal sidde- og arbejdshøjde være tilpasset hver enkelt medarbejder.

Af den grund er det en rigtig god idé med hævesænkeborde på kontoret. Udover at hver medarbejder kan tilpasse deres arbejdsstation til deres behov, giver det mulighed for varierende arbejdsstillinger. Undersøgelser viser, at medarbejdere er mere produktive hvis de har mulighed for at arbejde stående noget af dagen og at det tilmed gavner deres generelle helbred. Det er altså både til fordel for virksomheden og den enkelte medarbejder. Skal du have nye møbler til din kontor, kan du få det hele på office2go.dk.

 

Godt arbejdslys på kontoret

Undersøgelser viser, at naturlig belysning påvirker mennesker positivt. Derfor er dagslys altid at foretrække. Det er desværre ikke muligt at have dagslys på kontoret 24 timer i døgnet, så der skal også tages højde for belysning de resterende timer i døgnet. For at sikre den bedste belysning på dit kontor, kan du bruge følgende regler. Der skal som udgangspunkt altid være udsyn til omgivelserne gennem vinduer, lys må ikke blænde eller give generende varme og alle vinduer skal have mulighed for afskærmning som kan dæmpe skarpt, eventuelt generende, dagslys og sollys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *