Tips til et bedre arbejdsmiljø

Tips til et bedre arbejdsmiljø

De fleste danskere bruger meget tid på arbejdet hver dag, hvorfor det er utroligt vigtigt, at der er et godt socialt miljø, såvel som et fysisk. Læs med her for gode tips til både kontorets indretning og til hvordan man forbedrer det sociale miljø.

Indretning

Består ens arbejde primært foran en skærm, bør man give sine medarbejdere de bedste muligheder i forhold til dette. Det kan dreje sig om god kvalitet på skærmen til specifikt tastatur og mus, som kan optimere arbejdet. Ydermere er det hårdt for kroppen at være stillesiddende, så mange timer ad gangen. Derfor bør man anskaffe gode kontorstole til kontoret, som er behagelige at sidde i mange timer. De bør have sæde og ryglæn, men armlæn kan blive en forhindring, for at komme tæt på skrivebordet, hvorfor flere fravælger dette. Derudover bør de kunne indstilles i forhold til højde, så enhver person, uanset højde, kan sidde komfortabelt.
Man kan også med fordel anskaffe skriveborde til sine medarbejdere, som ubesværet kan køre op og ned. Bliver man for træt i kroppen af at sidde ned, og har man brug for afveksling, kan man derfor nemt køre bordet op. Dermed kan man arbejde stående, hvilket kan være rart, har man været stillesiddende i flere timer.

 

 Pynt

Flere kontorer følger den minimalistiske stil, hvilket i sin reneste form, godt kan virke en anelse klinisk. Den minimalistiske stil er oftest at foretrække, da den ikke bringer farvestrålende elementer, som kan virke distraherende på arbejdspladsen. Man bør også fortsat holde gulv og vægge i neutrale farver, som ikke er forstyrrende for synet. Man kan dog godt spice den minimalistiske stil en anelse op, ved at hænge billeder på væggen og sætte vaser med friske blomster på bordene. Det fører liv til et ellers neutralt rum.

 

 

 

Det sociale

Det sociale på arbejdspladsen er også betydningsfuldt for et godt arbejdsmiljø. Man skal på en arbejdsplads gerne kunne regne med hinanden. Man har som udgangspunkt kun de relationer til kollegaerne, som arbejdsdagene byder på. Dét kan man dog ændre på gennem diverse socialarrangementer. Dermed vil man kunne opnå tættere relationer, som kan have positiv betydning for arbejdsmiljøet.

Både det fysiske og sociale miljø spiller ind, når det drejer sig om det gode arbejdsmiljø. Derfor er det en god idé at lytte til hinanden, hvad der kunne være af gode forslag til alt fra socialarrangementer til indretning på kontoret.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *