Tips til at finde dit nye job

Tips til at finde dit nye job

Står du uden job og mangler et par gode råd med på vejen? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi bringer tips til både den gode ansøgning og hvis du kommer gennem nåleøjet til jobsamtale. Er du ved at miste håbet efter en længere jobsøgning, så fortvivl ej – vi har også gode råd til dig!

Den gode ansøgning

Det kan godt blive en langvarig proces at søge nyt job. Ofte sender man ansøgninger ud til mange forskellige virksomheder i håbet om at have heldet med sig. Derfor kan ens ansøgninger godt ende med at blive lidt trivielle, hvilket ikke er positivt, da man selvfølgelig håber på at skille sig ud fra de mange andre ansøgere.
Man bør ikke benytte den samme ansøgning til hvert job, man søger. I stedet skal man skrive hver ansøgning så de passer til jobbeskrivelsen på det job, man gerne vi have. Udover at tilpasse sin ansøgning jobbeskrivelsen, skal man også tilpasse sin ansøgning til den virksomhed, man søger hos. Man skal netop skrive i sin ansøgning, hvad man kan bringe virksomheden, da det udviser engagement.
Ydermere er det en god idé at vedhæfte et billede til ansøgningen, så virksomheden kan få et billede af, hvem man er. Her er det vigtigt, at man dropper sjov og ballade på billederne, og vælger et professionelt billede frem for selfies og festbilleder.

Til jobsamtalen

Når man har styr på, hvordan man skriver den gode ansøgning, kan det være, man er heldig at blive kaldt til samtale. I dette tilfælde er man allerede langt i processen, da det ofte kun er få udvalgte, som bliver kaldt til samtale. Det er derfor vigtigt, at man klarer sig godt til samtalen. Har man arbejdet inden for feltet tidligere, kan man have nogle specifikke cases med. Det er nemlig godt at bringe eksempler til en samtale. Hvis man bliver spurgt, hvordan man arbejder inden for et bestemt felt, kan man nemlig med fordel bringe disse cases som eksempler.
Desuden bliver man også oftest spurgt indtil ens fremtid til en jobsamtale, herunder typisk spørgsmål som: ”Hvor ser du dig selv om 5 år?”, hvilket er populært for at teste ens fremtid i en given virksomhed. Det er derfor vigtigt at forberede sig hjemmefra på vanlige jobspørgsmål, da man så virker velovervejet og sikker i sine svar.

Ikke mist håbet

Det er ofte en lang proces med op- og nedture at finde nyt job. Ligesom man føler heldet er med en, og man bliver kaldt til samtale, vælger de en anden kandidat. Efter at have sendt ansøgning på ansøgning ud, givet sit bedste til samtaler, og stadig står uden job, er det klart, at man finder det frustrerende. Dog må man ikke opgive håbet, for der er hjælp at hente. Står man i denne situation, kan man med fordel få hjælp fra blandt andet Ballisager til karrierådgivning, outplacement osv. Dermed sikrer man sig de bedste muligheder for sin fremtidige karriere, og man kan blive hjulpet videre, hvis man er ved at miste håbet og gå i stå i jobsøgningen.
Så er det op på hesten igen og fortsætte søgningen, optimere sine evner inden for ansøgning og jobsamtale, og give det bedste, man har. God jobjagt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *